Antoni Llorente “EU La Vall d’Uixó proposa una Setmana de la Joventut més participativa i cultural”

630

Antoni Llorente (El candidat a l’Alcadia per Esquerra Unida La Vall) ha analitzat les activitats que es duran a terme durant la III Setmana de la Joventut i ha defensat un model cultural alternatiu, que tinga un caràcter més formatiu i siga un espai real de trobada per als joves de La Vall amb inquietuds pel seu futur.

Segons assenyala Antoni Llorente “En primer lloc, cal reconèixer els encerts en l’organització de la III Setmana de la Joventut com ara el concurs de cartells, el campionat coreogràfic, la participació d’associacions com 100cia i Cicle Mutant o la implicació dels IES de la ciutat. No obstant això, considerem que hem de manifestar el nostre descontent pel que novament resulta una setmana cultural extremadament comercial i que respon a un model d’entreteniment acrític, que no mira al seu voltant. No s’entèn que per tercer any consecutiu es repetisca un taller de DJ o que a l’hora de projectar una pel•lícula es trie “8 apellidos vascos” que ja ha sigut la pel•lícula més vista de la història al cinema espanyol. També fa vergonya la inexistència d’activitats en valencià o que impulsen el coneixement per part dels joves de la nostra història, la nostra música i les nostres arrels.”

Finalment, Antoni Llorente ha defensat que “hem de donar participació a altres associacions de joves molt actives al nostre poble i que tenen molt a dir, com ara els joves del Casal Jaume I o “La Pardala”, per citar-ne dos exemples. S’han d’aprofitar les activitats que es fan, ja siga cinema, concerts, tallers, per a impulsar la nostra llengua i la nostra cultura, cosa que no fa el Partit Popular. El Sr Sanfélix vol que els nostres joves puguen repetir de memòria els acudits de “8 apellidos vascos” però no sàpiguen qui era, per exemple, Ovidi Montllor. Des d’Esquerra Unida ens comprometem a impulsar i coordinar una agenda de joventut i cultural que tinga una continuïtat tot l’any, no centrada només en allò que es fa en uns pocs dies, que compte amb totes les associacions de joves. També impulsarem la Taula de la Joventut, per a què siga un espai de trobada i participació de tots els joves del nostre poble, promourem la Casa de la Joventut que hauran de gestionar els mateixos joves i farem que tinguen unes instal•lacions dignes on poder dur a terme les seues activitats.”