Amparo Marco presenta una moció perquè l’ajuntament reclami al banc dolent, la cessió d’habitatges buits de la seva propietat a la localitat

499
Amparo Marco (La portaveu socialista de Castelló) ha presentat una moció perquè l’Ajuntament reclami al banc dolent la cessió dels habitatges buits de la seva propietat a la localitat per destinar-les a lloguer social de les famílies que han perdut la casa com a conseqüència de la crisi. “L’Ajuntament ha de donar una resposta política a un problema que està causant un gran dany social”, afirma.

La moció socialista proposa signar un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Castelló i la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), amb l’objectiu d’aconseguir la cessió dels seus actius immobiliaris desocupats per a l’ampliació del parc d’habitatge social de gestió pública municipal.

Els socialistes consideren que el primer pas és obtenir una informació real sobre les propietats immobiliàries de la Sareb a Castelló, per poder exigir la cessió dels habitatges. Després s’hauria negociar la cessió temporal dels pisos buits. “És de sentit comú que els habitatges buits i desocupats que tenen poc futur en el mercat immobiliari es destinin als que han perdut casa seva”, indica.

El grup socialista va proposar al ple municipal, fa uns mesos, la creació d’una Xarxa d’Habitatges Solidàries a la capital. L’objectiu de la iniciativa està dirigit a donar cobertura als que, per culpa de la crisi, han perdut els seus habitatges. Especialment, les persones o famílies en situació de risc o exclusió social, les unitats familiars amb tots els membres en situació d’atur o que hagin esgotat les prestacions i les que tingui menors al seu càrrec. La iniciativa va ser rebutjada pel Partit Popular.

Finalment, tal com destaca Amparo Marco: La crisi ha deixat milers d’habitatges buits oa mig construir a Castelló, que no seran ocupades en els propers anys, en no existir un mercat immobiliari com el que hi havia fa uns anys. “És moment doncs de cercar solucions financeres i tècniques que permetin reorientar aquests habitatges abandonades al mercat social”,.