Amparo Marco “Les associacions necesiten disposar amb l’ajuda d’una asesoría juridica municipal”

516

Amparo Marco Gual (La portaveu socialista de Castelló) afirma que les denúncies imposades a les gaiates durant les festes podrien haver evitat si hagués estat en funcionament l’assessoria jurídica proposada pel grup socialista per a les organitzacions socials sense ànim de lucre. “Les associacions necessiten tenir tot el suport perquè la seva activitat es realitzi de la millor manera possible i sense cap problema”, afirma.

La iniciativa socialista va ser presentada en l’últim ple i rebutjada per l’equip de govern del PP, que va assegurar que les organitzacions socials disposen entre els seus integrants de persones per a realitzar aquesta tasca. La proposta socialista estava dirigida, entre d’altres, a gaiates, colles, clubs esportius, associacions veïnals, associacions culturals, organitzacions educatives, entitats de benestar social i solidaritat, que estiguin inscrites en els diversos registres municipals d’associacions.

“Les organitzacions socials són un gran actiu de Castelló, perquè contribueixen a l’engrandiment de la ciutat a través de les seves aportacions a la defensa dels drets, la cultura, l’esport, el moviment ciutadà, la festa i l’oci, etc. Una tasca que mereix ser recolzada de forma clara i inequívoca per les institucions públiques, principalment per part de l’Ajuntament, l’administració més propera als seus interessos “, afirmava la portaveu socialista, Amparo Marco.

Per últim, els socialistes consideren que el compliment de les obligacions administratives, estatutàries i fiscals fa que cada vegada sigui més costós per a les entitats socials sense ànim de lucre de Castelló fer front a les seves tasques d’organització interna. A més, els canvis legislatius promoguts des dels diferents governs (com l’anunciada obligació de presentar la declaració de l’Impost de Societats) porten a les entitats a assumir costoses despeses d’assessoria per posar en ordre la seva activitat