Amparo Marco “La seguretat de les persones ha de ser una prioritat en l’acció de govern municipal”

443
Els socialistes de Castelló han realitzat una bateria de preguntes en les comissions informatives municipals de l’Ajuntament i en les Corts Valencianes sobre els efectes del temporal de pluges registrat en els últims dies. “La seguretat de les persones ha de ser una prioritat en l’acció de govern municipal”, afirma la portaveu socialista, Amparo Marco, que ha visitat les zones afectades en la Marjaleria i ha conversat amb ciutadans afectats per les inundacions.

“La ciutadania ha d’estar perfectament informada, però aquest diumenge hi va haver veïns que no sabien ni com arribar fins a les seves pròpies vivendes”, afirma Marc, que agraeix de manera especial “la tasca dels funcionaris públics, que han estat a peu de carrer, intentant solucionar els problemes causats per les inundacions “.

El grup socialista ha requerit informació a l’equip de govern municipal en la Comissió de Desenvolupament de la Ciutat per la quantificació dels danys ocasionats pel temporal en el terme. A més, ha sol·licitat conèixer el nombre d’efectes de Policia Local i bombers mobilitzats, així com les intervencions realitzades pels serveis d’emergències.

Des del grup parlamentari en les Corts Valencianes, a instàncies de Marco, s’ha demanat la compareixença del conseller de Governació perquè expliqui les mesures adoptades des del seu departament. També s’ha preguntat per què es va retirar l’alerta groga el 21 de març i per què no es va establir l’alerta taronja fins a les 20.30 hores de diumenge.

A l’Ajuntament, els socialistes han sol·licitat informació sobre el funcionament de les bombes de buidatge al Grau. Algunes informacions apunten que estaven malmeses abans de l’episodi de pluges i van ser reparades el mateix diumenge. També s’ha preguntat per l’hora en què es van activar els cargols d’Arquímedes. Ciutadans del Grau han assenyalat que no es van posar en marxa fins a les 19 hores.

“Volem saber en quin moment va ser informat l’Ajuntament de Castelló de l’alerta per fortes pluges”, indica Marc. “La previsió és essencial per abordar els problemes causats per situacions com les registrades en els últims dies”, afegeix.
Les peticions d’informació s’han realitzat també a la Comissió de Serveis a la Ciutadania. En concret, s’ha demanat conèixer les actuacions empreses des dels Serveis Socials municipals per atendre les persones sense sostre i residents en zones de barraques. Des de l’equip de govern no s’han aportat dades.

Al final, els socialistes han sol·licitat informació sobre les inversions realitzades des de l’Ajuntament, amb fons propis, en la Marjaleria en matèria de prevenció d’inundacions. “En 24 anys de govern s’hauria d’haver actuat per millorar els sistemes d’evacuació d’aigües, però la realitat és que el problema de les inundacions no s’ha sabut resoldre”, afegeix.