Amparo Marco “La igualtat està de forma permanent a l’agenda del canvi”

524
Amparo Marco Gual (La candidata socialista a l’alcaldia de Castelló) ha participat avui en el Debat sobre l’Estat de la Igualtat que ha organitzat la comissió executiva federal del PSOE a la Sala Campoamor del Senat. La igualtat està de forma permanent a l’agenda del canvi. És un desafiament permanent que totes i tots els que estem en la vida pública hem de mantenir com a objectiu principal. En totes les administracions i en tots els àmbits territorials , ha afirmat.

Marc ha participat en una taula rodona sobre l’economia de la igualtat, una idea que vol “fomentar la igualtat d’oportunitats, més enllà de la igualtat de gènere per aconseguir un benestar col·lectiu i un desenvolupament sense exclusions“. L’eina principal per dur endavant aquests objectius és la política. Esperem que més aviat que tard superarem la crisi econòmica, però aquesta victòria ha d’anar acompanyada de canvis profunds en la manera en què es relacionen política i societat .

La candidata socialista de Castelló ha explicat algunes de les accions que el PSOE està dissenyant per equilibrar les desigualtats socials i econòmiques. Les dones estan entre els que més car estan pagant el preu de la crisi. Una dona europea guanya un 15% menys que els homes per la mateixa feina. Per això, des del PSOE proposem una Llei d’Igualtat Salarial que garanteixi a les dones el que mereix “.

Per últim queda afegir, que Marco ha participat en el debat al costat d’associacions de dones i entitats especialistes en igualtat de gènere, en què s’ha reivindicat un major equilibri de gènere en drets, governabilitat i salaris, sense fer un pas enrere en els drets conquistats. La jornada ha comptat també amb la participació de la secretària d’Igualtat del PSOE, Carmen Montón, l’exministres Carmen Calvo i Carmen Alborch i les parlamentàries Susana Ros, Encarna Llinares i Mónica Almiñana.