Amparo Marco destaca els efectes del canvi polític en el segon aniversari de la seva presa de possessió com a alcaldessa de Castelló

513

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, valora la trajectòria del Govern de progrés en els dos anys transcorreguts des de la presa de possessió després de les eleccions, de la qual avui es compleix l’efemèride, però incideix en la necessitat d ‘ “avançar en el desenvolupament del pacte del Grau “. “Les urnes ens van donar la confiança per impulsar un nou Castelló. Estem treballant per aconseguir-ho, però queda molt per fer encara per aconseguir la ciutat que volem “, afirma.

“L’Ajuntament ha guanyat en pluralitat i el debat municipal és més lliure i democràtic que en l’etapa anterior. La inversió pública se centra ara en les persones, en el benestar individual i col·lectiu. El canvi és indubtable i es percep en el gir que s’ha donat a les polítiques socials i d’ocupació, que s’han incrementat en un 32% i en un 350%, respectivament “.

Marc destaca la nova relació que ha propiciat amb la ciutadania. Prova d’això és l’Assemblea Ciutadana celebrada fa uns dies en què el Govern municipal va retre comptes de la seva gestió i els castellonencs van poder controlar als responsables de la gestió. “Hem obert les portes i les finestres de l’Ajuntament perquè cada ciutadà pugui fiscalitzar la destinació de cada euro dels seus impostos”, afegeix.

L’alcaldessa destaca que el Govern municipal ha donat comptes a l’Assemblea Ciutadana i en el Debat sobre l’Estat de la Ciutat, en el qual cada grup polític va exposar quin és el seu model de desenvolupament per a Castelló. “El Pacte del Grau ha establert les bases del curt i mig termini i és una referència no només per als tres partits que el van subscriure, sinó per als de l’oposició, que ens animen i exigeixen que el portem endavant”.

Quan es compleix l’equador del mandat, Amparo Marco agraeix l’alè dels castellonencs, que, majoritàriament, valoren els esforços realitzats des del Govern municipal per fer de Castelló una ciutat en la qual es visqui millor. “Més enllà de les polèmiques interessades i del catastrofisme de la dreta, es perceben els efectes del canvi polític”, indica.

En aquest sentit, convida a la ciutadania a traslladar a l’Ajuntament seus problemes i inquietuds. “Castelló és un projecte de totes i de tots. Les aportacions constructives i positives seran ben rebudes, igual que les més crítiques, perquè ens ajudaran a perfeccionar aquelles accions de govern que no acaben de ser compreses o que són, senzillament, millorables “.