Amparo Marco “Cal un canvi de polítiques que centrin l’important en el benestar de les persones”

652

Amparo Marco Gual (Portaveu socialista de Castelló) Amenta la caiguda del benestar ciutadà que registra la capital. Els índexs que analitzen la situació econòmica i la vulnerabilitat social reflecteixen que la crisi ha enfonsat les condicions de vida de milers de famílies, que han passat de la prosperitat familiar a estar a prop de l’exclusió social“.

De fet, Amparo Marco destaca que Cal un canvi de polítiques que centrin l’important en el benestar de les persones.Els governs desastrosos del PP en l’última dècada estan laminant la qualitat de vida de Castelló i estan contribuint a que les ciutadanes i ciutadans tinguin menys oportunitats de desenvolupament personal i laboral en un moment en què són més necessàries que mai “, indica Marc. Amb el PP, Castelló té una doble crisi, perquè a la recessió econòmica s’uneix la recessió social. Paguem més impostos, però rebem menys “.

Així mateix, Marc habala l’últim informe del CES que incideix en els problemes que la manca d’oportunitats està causant entre franges de població, com la joventut. La crisi està causant un gran mal a la generació que acaba de completar la seva formació i no troba expectatives de millora. Els joves es veuen obligats a fer la maleta i marxar fora. Cal acabar amb aquesta sensació de derrota i generar un nou optimisme .

Finalment, Amparo Marco afegeix també, que “La taxa d’atur de la joventut és gairebé el doble de la de la resta de població. Davant aquesta situació, no cal resignar-se, com fa l’Ajuntament de Castelló, sinó que cal respondre amb una nova gestió de les polítiques econòmiques i laborals perquè les desigualtats es perpetuïn i augmenti el risc d’exclusió “, apunta. Marc destaca la importància d’impulsar mesures contra el fracàs escolar.