Alumnes de l’universitat Politecnica de Valencia han visitat PortCastelló

489

Estudiants de tercer grau de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports han visitat el port de Castelló acompanyats del seu director, Vicente d’Esteban. La visita ha tingut com a objectiu conèixer de primera mà les grans obres que han marcat els últims anys de PortCastelló, com els molls de la Ceràmica i del Centenari, la dàrsena sud o la prolongació del Dic Est, un dic vertical de baixa reflexió, de 450 metres de longitud i 12 d’alçada, acabat en 2011 mitjançant una tècnica innovadora i pionera a Espanya.

El director del port, Roberto Arzo, ha ofert una conferència als estudiants, en què ha desgranat el creixement del port des de la seva creació i ha destacat la vinculació de PortCastelló amb els sectors productius de la província: ceràmic, energètic i agroalimentari.

Així mateix, ha ofert les últimes dades de tràfic de mercaderies al recinte portuari castellonenc, que el situen en el Top 10 del sistema portuari espanyol.

Els alumnes d’enginyeria han recorregut també la dàrsena sud, una extensió de més de 2 milions de metres quadrats enfront del polígon del Serrallo i que multipliquen per deu la superfície del port per albergar plantes i centres logístics. L’obra més important amb 1.000 milions d’euros d’inversió, entre l’Autoritat Portuària, Fons de Cohesió i iniciativa privada.