Almassora redueix un 38% els robatoris durant l’exircici de 2017 segons el balanç de la Policia Local

Dins d'estos delictes, la baixada més significativa es produeix en els assalts a vehicles, que cauen un 74%

413

ActualitatDiària

La mitja robatoris en el municipi d’Almassora va caure un 38,22% durant l’exercici de 2017 respecte a l’any anterior. Així es desprèn del balanç elaborat per la Policia Local que analitza les sostracions en habitatges, en vehicles i assalts a persones (entre altres aspectes) i que ha sigut presentat aquest matí pel comissari cap del cos, Roberto Verdoy, i l’edil de Seguretat, Roger Beltrán.

Segons les dades aportades, el descens més rellevant es produeix en els assalts a vehicles, que han baixat un 73,99% respecte a 2016 (de 123 a 32). El següent punt que més cau són els robatoris en alqueries o cases aïllades, dels quals s’han produït exactament la meitat que l’any anterior (de 68 van passar a 34). En la resta d’habitatges concentrats en nuclis urbans les intrusions registrades van ser 27, la qual cosa suposa una baixada del 25%.

Pel que fa als furts realitzats a les persones, el descens va ser del 30,31% (de 33 van passar a 23) i quant a vehicles sostrets la caiguda va ser del 16,67%, amb 10 cotxes desapareguts en 2017. Finalment, van descendir també els robatoris de coure fins a un 33,34% en comparació de l’exercici de 2016.

Per al comissari cap d’Almassora, hi ha una relació directa entre el descens d’aquests delictes amb l’increment de la presència policial en el municipi i de les identificacions, que han passat de 336 en 2016 a 698 en 2017. Verdoy ha destacat que “encara que la seguretat ciutadana és responsabilitat directa de la Guàrdia Civil i, per tant, del Govern Central, la col·laboració de la Policia Local és total”, fins al punt de “duplicar  les identificacions de persones sospitoses” i aconseguir que “aquests sis indicadors de delictes hagen baixat”.

Tant el responsable de la Policia Local com el regidor de Seguretat han coincidit a assenyalar la importància de la proximitat d’aquest cos de seguretat, “sempre prop de la ciutadania posat que en moltes ocasions els agents són els primers a arribar quan es produeix una emergència”, com ha apuntat Beltrán. En aquest sentit, l’edil ha posat en valor que “Almassora és un municipi pioner en matèria de desfibril·ladors i els tres equips instal·lats en les patrulles han sigut utilitzats en nombroses ocasions per part dels serveis sanitaris per a salvar vides”.

Pel que fa al treball de tramitació administrativa, el nombre total de documents gestionats durant l’exercici de 2017 ascendeix a 5.720, la qual cosa suposa un increment del 17%. Verdoy ha incidit en el valor que els informes policials tenen per a altres administracions o entitats, motiu pel qual els informes a jutjats han crescut un 30,09% i a asseguradores un 35,37%.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací