Almassora presenta les ‘Jornades gastronòmiques de l’arròs i la taronja’

198
El regidor de Comerç d’Almassora, Santiago Agustí, ha presentat avui les I Jornades gastronòmiques de l’arròs i la taronja com a eina per potenciar l’hostaleria local. A l’acte han assistit els negocis participants, així com l’organitzador, Félix Tejeda, i el president de l’associació de comerciants Aproca, Javier Navarro, que han detallat les claus del cicle que s’estendrà entre divendres i diumenge 4 de desembre.

Agustí ha defensat la dinamització del comerç d’Almassora a través d’aquest cicle gastronòmic “que segueix la línia imperant del sector, amb demostracions de cuina en directe i diferents menús en els quals hem volgut potenciar els elements bàsics de la nostra terra: l’arròs i la taronja “. L’edil ha assenyalat que la cuina és un atractiu per apropar a la localitat a veïns d’altres municipis, “que poden conèixer Almassora aprofitant l’oferta gastronòmica”.

Pel que fa al cicle de cuina, l’edil ha ressaltat que els set locals estaran en igualtat de condicions a l’oferir un menú degustació per 20 euros (beguda i cafè inclosos) i un altre amb tres tapes valorat en 10 euros. Entre les novetats destaca l’èxit dels “showcookings”, que han cobert 119 de les 120 places ofertades per participar en els tallers de cuina que arrencaran el divendres a les 19 hores amb la paella de Castelló a càrrec del xef Rubén Amorós.

Implicar els nens

L’Ajuntament d’Almassora ha volgut acostar la iniciativa als més petits, de manera que ha editat un receptari perquè els alumnes dels col·legis aportaran les seves pròpies receptes elaborades amb arròs i taronja. “Creiem que inculcar la passió de la cuina i dels nostres productes als nens és la millor forma de garantir que pervisquin les nostres tradicions en el futur”, ha assenyalat el president de Aproca. Els nens que guanyin el concurs rebran un premi durant la Fira de Nadal del mes de desembre.

D’altra banda, la Regidoria de Cultura s’ha involucrat també en les jornades a través de l’apartat musical. Així, el grup local Alhaire serà l’encarregat d’actuar divendres que ve a les 22 hores a la plaça d’Espanya. El concert coincidirà amb la fi de la primera demostració de cuina en viu i l’inici dels menús de tapes.

Els interessats poden acostar-se a qualsevol dels set locals inscrits en aquestes primeres jornades. En aquesta ocasió, els negocis participants són: Asador Tasazu, Olisec Cafè & Vins, Sidreria Sanabria, Cafeteria Jasmi, Racó de José Antonio, Sindicat CaixAlmassora i La Rua Restobar, que també elaboraran menús degustació de migdia els divendres, dissabtes i diumenges.