L’ Ajuntament d’Almassora coneixerà amb una aplicació els possibles robatoris en equips de bombament de la localitat

1478

La eina, activada per Facsa, fa que els avisos arriben per mòbil al Servei Municipal de Manteniment i Logística, als Serveis Públics i a l’alcaldessa

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora i l’empresa concessionària del servei de proveïment d’aigua potable i clavegueram d’Almassora, Facsa, han donat a conèixer que s’ha activat el control remot per a detectar intrusos en els equips de bombament de la localitat.

Aquesta aplicació permet conèixer a temps real qualsevol accés a les estacions a través dels avisos que envia per mòbil als usuaris del servei, un fet que accelera la resposta de seguretat en cas d’emergència.

L’aplicació ja està instal·lada en el telèfon mòbil de la cap del Serveis Municipal de Manteniment i Logística (SMML), així com en els del regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, i l’alcaldessa, Merche Galí, que aquest matí s’han reunit amb el responsable del departament de Tractament d’Aigües de Facsa, Javier García. De fet, la prova ha funcionat amb l’accés de la brigada a les instal·lacions per a netejar els equips. L’app ha avisat de l’entrada del personal al recinte.

El telecomandament registra també dades actualitzades al moment per a conèixer les hores de funcionament de les bombes, fallades en el sistema elèctric, l’entrada en funcionament dels grups electrògens a causa d’aquestes possibles avaries, l’hora exacta en què s’activa cada equip i si s’ha produït alguna fallada durant el procés de connexió.

Aquesta eina és pionera en el control dels sistemes antiinundacions a Almassora i permet també visualitzar l’estat real dels equips a través d’ordinador i tableta electrònica. Tal com han acordat les parts, el sistema és compatible amb qualsevol navegador web i accessible des d’aplicació mòbil per a tot tipus de telèfons intel·ligents durant les 24 hores.

El telecomandament ja funciona en l’estació nord (tres bombes, un grup electrògen i un desbastament), centre (cinc bombes, un grup electrògen i un desbastament) i Vora Riu (dues bombes i un grup electrògen), a més de l’equip de desbastament de la sèquia Tarongera.

Facsa ha disposat una estació remota en cadascuna de les instal·lacions indicades que, a través d’enllaços de comunicació específics, envien la informació al sistema de control via web i supervisió (telecontrol i Datalogger).

En concret, el sistema també permet l’accionament remot dels equips, la visualització en temps real de l’estat de les entrades i eixides analògiques i digitals, la visualització dels històrics mitjançant gràfiques estadístiques, sinòptics amb lectura en temps real de l’estat de les entrades/eixides, la generació d’informes i exportació dels registres del sistema a format excel i a imatge png.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací