Almassora estudiarà la implantació definitiva de la recollida de fem organic

135

L’Ajuntament d’Almassora estudiarà la implantació definitiva del programa de recollida de brossa orgànica si funciona el projecte pilot implantat aquesta setmana. El cap de producció de l’àrea de Castelló de l’empresa FCC, Vicente Colás, i la regidora de Medi Ambient, Maria José Tormo, han presentat al costat del cap de Serveis de la signatura, Àngel Muñoz, aquest matí a Almassora les claus d’aquest projecte encaminat a optimitzar l’actual sistema de recollida de residus del municipi.

El departament municipal de Medi Ambient ha repartit ja 60 contenidors domèstics i bosses biocompostables a famílies d’Almassora interessades en aquesta nova iniciativa. No obstant això, els tècnics han agraït l’interès d’altres ciutadans que han declinat participar en aquesta ocasió perquè, en tractar-se d’un programa pilot, són únicament tres barris de la localitat que compten amb contenidors als seus carrers.

Tal com ha assenyalat aquest matí Tormo, la intenció és analitzar els resultats d’aquesta experiència i valorar la seva implantació definitiva per optimitzar l’actual sistema de recollida de residus. Segons l’acordat, el servei de recollida es realitza al matí els dilluns, dimecres i divendres. A la primera jornada, la d’ahir, els operaris van retirar 10,66 quilos de restes orgàniques, una xifra que anirà augmentant a mesura que els participants recullin els seus cubs domèstics, disponibles al tercer pis de l’edifici consistorial.

“Són molts els veïns que s’han acostat fins a l’Ajuntament per interessar-se pel programa pilot, el que ens porta a pensar que sí existeix aquesta consciència ciutadana que hem d’encaminar cap a la recollida selectiva de la major part de les deixalles”, ha destacat Tormo.

La campanya inclou la distribució de 400 díptics informatius i la col·locació de més de 200 adhesius als contenidors que ofereixen informació sobre els elements que poden reciclar-se mitjançant aquest sistema. És el cas de pells i restes de fruita i verdura, closques d’ou o fruits insectes i pells, restes de pa, marro de cafè i restes d’infusions, ossos i espines, paper de cuina brut, flors i fulles seques, taps de suro i serradures.

Els contenidors urbans de color marró per a brossa orgànica estan repartits per la Vila (Darremur, plaça Santa Teresa), el casc urbà (avinguda José Ortiz, carrers Sant Ramon, Caritat, Sant Ferran, Sant Lluís, avinguda Castelló i plaça Santa Isabel) i la zona de nova urbanització pròxima al jardí Manuel Pesudo (Mossèn Corneli, carrers Vicent Serra -Llaurador, Francesc Esteve -Historiador-, Enrique Llim -Escultor-, Pont de Salvar i Estatut d’Autonomia).