Almassora destinarà al seu districte maritim prop del 50% de les inversions programades en el seu paquet d’accions

341

Almassora destinarà al districte marítim prop del 50% de les inversions programades en el paquet d’accions que l’equip de govern ha programat a través d’una modificació de crèdits que s’elevarà al ple de la corporació el proper 9 de febrer. Així ho ha confirmat l’alcalde d’Almassora, Vicente Casanova, en una compareixença pública en què ha desgranat la bateria d’inversions que l’equip de govern ha previst per executar “projectes d’interès social ja que vénen a millorar i corregir deficiències, alhora que milloren el servei al ciutadà i donen resposta a les seves demandes “.


L’import de les inversions previstes s’eleva a 1.095.000 euros. Del muntant, 465.000 euros aniran injectats a la platja “a través de diferents accions”. D’una banda es contempla una inversió de 100.000 euros per renovar els fanals de diferents carrers del districte. Un muntant al qual se suma una actuació urbanística a la zona verda de Cigarreta que, amb un muntant també de 100.000 euros, volem millorar”.
A dos imports cal incrementar els 110.000 euros que l’equip de govern preveu per a la possible compra de la parcel·la de titularitat privada existent entre l’àrea d’esbarjo caní i la zona d’oci infantil de Cigarreta. Aquests terrenys, que en el seu moment vam intentar comprar, no es van obtenir, i ara, represes les negociacions, hi podria haver un principi d’acord. Reservem una quantitat de 110.000 euros per poder adquirir el sòl, ja que una vegada sent propietaris podríem actuar en aquesta pastilla de sòl reforçant aquest espai lúdic i de lleure amb noves dotacions .

A aquestes accions se sumaran, entre altres inversions, la prevista en biblioteques per import de 30.000 euros, així com la reparació i posada a punt de voreres que compta amb una inversió de 15.000 euros. I a elles anem a sumar altres mesures al poble, entre les quals destaquen els 100.000 euros per al Pla Especial de l’Vila”.

Tal i com ha recordat Casanova, aquest projecte en el qual estem treballant, contemplava 150.000 euros en el pressupost i ara ho ampliem amb altres 100.000 euros“, així com també incrementem amb 150.000 euros la partida per a la construcció d’un trinquet municipal. “També en pressupost es contemplaven 150.000 euros als quals es podrà sumar aquesta nova quantitat que ens ha de permetre llançar l’obra en 2015 i donar-li continuïtat el 2016“.


Menys préstecs, més estalvis

El finançament d’aquestes inversions l’aconseguim a través de dues vies“. Gràcies a la política d’amortització de préstecs hem obtingut uns estalvis de 100.000 euros d’interessos“. Aquesta suma, al costat d’una partida de 3.546,34 euros que s’ha estalviat del projecte d’alineació d’escocells i reposició d’arbrat del carrer Santa Quitèria, i el fons de contingència municipal, ens permetran assumir aquesta bateria d’accions. Projectes que, tal com ha considerat Casanova, constitueixen en la seva gran majoria accions de petita envergadura però de gran impacte i necessitat per als veïns que les demanen“.