L’ajuntament d’Almassora contractarà aturats de llarga durada i majors de 30 anys a través dels programes del Servef

462

L’Ajuntament d’Almassora s’acollirà als programes de EMCORP i EMPCORD impulsats pel Servef per a la contractació de persones en situació perllongada de desocupació i majors de 30 anys, respectivament. L’ordre de la Conselleria de Treball contempla que la incorporació dels treballadors es realitze a partir del mes de novembre i que la seua estada en l’administració local siga de sis mesos.

Així doncs, el consistori sol·licitarà una subvenció de 138.902,40 euros (69.451,20 per a cadascun dels programes) per a la contractació de persones aturades. Per part de l’executiu local, la Junta de Govern preveu aprovar dilluns que ve la incorporació de 4.733,76 euros (2.366,88 per a cada programa), per a satisfer les despeses derivades de la incorporació dels treballadors.

Els i les professionals hauran portar a terme tasques d’ordenança en les diferents instal·lacions municipals i, en funció del seu perfil, també podran ser emprats com a peons. La sol·licitud presentada per l’Ajuntament d’Almassora serà resolta pel Servef en els pròxims mesos i, posteriorment, serà el propi servei d’ocupació l’encarregat de preseleccionar els candidats que reunisquen els requisits.

Pel que fa a la resta de processos oberts, el departament d’Ocupació realitzarà la setmana vinent la selecció final dels candidats del pla d’ocupació Avalem Joves -gràcies al qual el consistori incorporarà a set joves menors de 30 anys- i dels 47 treballadors del Règim Especial Agrari, els quals treballaran com a peons agrícoles durant la campanya d’estiu.

El regidor delegat d’Ocupació, Roger Beltrán, ha celebrat que l’estratègia del Consell en matèria de treball siga integral i “estiga concebuda per a crear llocs de feina per a persones de totes les edats i de tots els perfils professionals”. L’edil ha destacat que els programes als quals s’ha acollit l’Ajuntament d’Almassora “focalitzen esforços a reincorporar al mercat laboral als aturats de llarga durada i a donar oportunitats als joves, un dels col·lectius més castigats per la desocupació”.