Almassora, Borriana i Vila-real planegen crear rutes accessibles en la desembocadura del Millars

441

Els Ajuntaments d’Almassora, Borriana i Vila-real estudien la creació de noves rutes i condicionament de les ja existents per a atraure visitants fins al marge i la desembocadura del riu Millars. Est va ser un dels assumptes abordat en la trobada convocada per la regidora de Turisme d’Almassora, Amaya Gómez, al qual van acudir el seu homòleg borrianenc, Santiago Zorío, i l’edil col·laborador de l’àrea de Turisme de Vila-real, Diego Vila.

Els munícips van incidir en la necessitat de fer accessibles aquells trams en els quals el terreny ho permeta, a fi d’obrir al major nombre de públic possible les visites al paratge protegit. “Tenim un autèntic diamant en brut i volem polir-lo per a potenciar un turisme mediambiental, sostenible i respectuós amb l’entorn, que beneficiarà directament als veïns de les tres ciutats”, ha assegurat Gómez, qui ha recordat que Almassora ja té un projecte similar per a la ruta verda.

Durant la reunió, la regidora va posar l’accent en la necessitat d’unificar la senyalització de les rutes o trams del marge del riu situats en les tres localitats, així com de sol·licitar més recursos per al manteniment a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ). De moment, els tres municipis instaran al Consorci del Millars a retirar part de les espècies vegetals invasores, principalment canyes, que s’acumulen en la desembocadura i dificulten la visibilitat. Així mateix, els regidors s’han emplaçat a començar a elaborar un projecte conjunt a partir del mes de setembre, per al que organitzaran una trobada entre els tècnics de les tres administracions.

Cal recordar el Pla Estratègic de Turisme traçat pel departament que dirigeix Gómez marca que Almassora se servirà, entre uns altres, del seu patrimoni natural definir-se com a destinació per al públic familiar. En aquest sentit, el consistori preveu executar durant el lustre vinent millores en Les Goles, el paratge del riu Millars o la platja del municipi, a fi de potenciar el seu atractiu turístic.

Des de Borriana, el regidor de Turisme, Santiago Zorío, ha manifestat que “sempre hem intentat compaginar el gaudi dels nostres paratges naturals, com pot ser el Clot i en aquesta ocasió, la desembocadura del Millars, amb la preservació de les seues característiques naturals”. “Creiem que precisament la zona limítrofa dels tres termes municipals suposa un recurs turístic potencial que encaixa a la perfecció amb el desenvolupament sostenible que volem per al nostre turisme”, ha incidit.

Per la seua banda, Diego Vila apunta que “des de Vila-real sempre hem treballat en coordinació amb el Consorci del Millars en la protecció del paratge protegit, no solament mantenint i recuperant el patrimoni per a conservar la seua funcionalitat, sinó per a oferir a veïns i visitants un al·licient turístic de proximitat molt ric i interessant, que va des del Assut fins al Molí del Termet, passant per la platja del Millars, al costat d’activitats que se sumen als recursos que ofereixen Almassora i Borriana i que configuren un espai únic en la zona.