Almassora ampliarà les accions amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

107

L’Ajuntament d’Almassora ampliarà les accions amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere a les escoles i instituts de la localitat, a l’entendre que l’educació és el pilar bàsic de la prevenció d’aquestes agressions. Per això, entre dimarts i dijous, els nens realitzaran tallers i contacontes a favor de la igualtat, mentre que els alumnes dels IES assistiran com a espectadors a les projeccions específiques per lluitar contra la xacra.

A més, la regidora d’Igualtat, Merche Galí, ha anunciat la representació de “Pluja de paraules”, una activitat de la companyia Visitants els actors es passejaran pel centre d’Almassora el proper dia 25 protegits amb paraigua en els que lluiran inscripcions contra la violència. Qualsevol veí podrà cobrir-se amb aquests paraigües per compartir una xerrada per la sensibilització, així com assistir a la lectura del manifest a les 11.30 hores.

Per la seva banda, fins als col·legis d’Almassora s’acostarà Idazkun, una pelegrina cuentera que traslladarà als més petits que “és possible trobar veritables històries d’amor basades en el respecte, la confiança i l’alegria i que l’amor no es crida, no es sacseja o no menysprea, sinó que se li vol per com és, se li respecta íntegrament i se li permet créixer amb llibertat “. Galí ha defensat “la necessitat d’implicar els centres educatius perquè, precisament, és l’educació l’arrel de la tolerància o la violència del futur, la base dels principis que han de regir la vida adulta dels estudiants”.

L’activitat implicarà els alumnes de tercer de Primària dels sis col·legis d’Almassora enre el dimecres, dijous i divendres de la setmana que ve. Cardenal Cisneros i Ambaixador Beltran inauguraran el cicle que reprendran els estudiants del Regina Violant i Santa Quitèria dimecres en horari de matí i tarda i, finalment, Errando Vilar i Germans Ochando tancaran aquest projecte pioner.

Els contes abordaran la vida de Wangari Maathai, la primera dona africana a guanyar el Nobel de la Pau; “La princesa que no va voler menjar perdius”, una història que trenca amb els clixés socials per demostrar que les dones són independents; “La princesa Li”, una història d’amor basada en el respecte; i “La bruixa Mari i el arc de Sant Martí”, un conte d’emocions i aprenentatge sobre la igualtat de drets. Per la seva banda, els alumnes dels IES commemoraran aquesta data amb el visionat de projeccions centrades en la tolerància.

Moció contra la violència

D’altra banda, el ple de l’Ajuntament d’Almassora va aprovar dilluns la moció per impulsar la tolerància zero a la violència contra les dones des de l’àmbit local i la detecció i suport a les víctimes i els seus fills menors. Per primera vegada, el text no va ser secundat per unanimitat en tant que l’edil Sergio Manrique (no adscrit) es va oposar al fet que l’Administració local intervingués en aquesta problemàtica.