Ali Brancal manté una reunió de treball amb un grup de suport a víctimes de viòlencia de genere de Creu Roja

490

La vicealcaldessa i regidora d‘Igualtat, Ali Brancal, s’ha reunit aquest matí amb responsables de Creu Roja del projecte d’atenció integral i apoderament a les dones víctimes de violència de gènere, el Projecte Juntes.

Aquest programa consisteix en la creació d’un grup de suport format per dones resilients per a acompanyar a altres dones en el procés d’eixida de la seua situació de violència masclista. Aquestes dones realitzen tasques d’acompanyament i suport a altres dones durant el seu procés de rehabilitació i apoderament. A més, disposen d’itineraris formatius i recolze en altres aspectes.

Creu Roja compta amb una xarxa de recursos locals i comarcals i estan coordinats amb els diferents recursos d’atenció a les víctimes. És necessari remarcar que durant els sis primers mesos d’enguany han atès a 22 dones, realitzant l’acompanyament al jutjat, centres de salut o altres recursos, encara que l’acompanyament major ha sigut en aspectes emocionals.

Per a la vicealcaldesa aquest programa és “un pas més en l’atenció a les víctimes amb la intenció que es puguen considerar supervivents de la situació de maltractament i que mai més la puga tornar a patir”.