Alfonso Bataller “L’ajuntament de Castelló aposta pel cicloturisme”

440

L’Alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, ha anunciat avui que “l’Ajuntament, a través del Patronat Municipal de Turisme, aposta pel cicloturisme amb la finalitat de potenciar l’atractiu turístic de la ciutat i oferir noves propostes, i ha activat nou rutes per bicicletes pel terme municipal de Castelló . Així ho ha anunciat en la setmana en què se celebra la Fira Internacional de Turisme (Fitur) a Madrid ia la qual ha assistit l’alcalde juntament amb la regidora de Turisme, Marta Gallén, amb la finalitat de promocionar l’oferta turística de la capital de la Plana.

Així, Bataller ha destacat que aquesta nova iniciativa municipal que es posa al servei dels turistes però també dels veïns, són rutes perfectament senyalitzades i amb equipaments i serveis de suport complementaris a l’ús de la bicicleta on alhora que es practica esport, es poden conèixer les riqueses paisatgístiques, naturals i culturals de la zona.

Aquestes rutes comencen i acaben al parc de ‘Jocs Tradicionals’ on es pot trobar un panell informatiu amb les rutes senyalitzades i els seus nivells de dificultat. Les rutes de dificultat fàcil són: Sant Roc de CanetLledó; Parc del MeridiàMarjaleria; SenillarMolí la Font; Ermites del Caminàs Sud; Riu SecHorta; i FadrellSalt de la Núvia. La de dificultat mitjana, el Camí del CanalL’Enrramada; la de dificultat difícil, la de la Font de la SalutMagdalena; i la de dificultat molt difícil, la del Dipòsit VerdEl Collet.


Gastronomia


D’altra banda, el primer edil ha destacat que el Gremi de Forners, de la mà de l’Ajuntament de Castelló, també ha mostrat a Fitur els tradicionals Fadrinets’ apostant, d’aquesta manera, per la gastronomia tradicional local com a atracció turística. Es tracta del dolç tradicional de les festes de la Magdalena elaborat amb ingredients de la terra com l’ametlla, la confitura de moniato, les orellanes, figues, pinyons i moscatell.