Alfonso Bataller “L’Ajuntament de Castelló estarà present aquest any en la fira Cevisama”

482

Alfonso Bataller (Alcalde de Castelló) ha afirmat avui que “el sector ceràmic de Castelló en la innovació i el desenvolupament tecnològic dels seus productes una de les seves principals fortaleses dins del mercat mundial“. Bataller ha recordat que la Fira CEVISAMA es converteix en el millor aparador per a aquesta aposta en la qual està implicat també l’Ajuntament de Castelló que dóna suport al desenvolupament de noves aplicacions ceràmica a la ciutat a través de diferents iniciatives europees, com el programa CERURBIS o el’ Building Technologies Accelerator (BTA), que s’ha desenvolupat recentment o que estan en fase d’implementació .

En aquest sentit, Bataller ha volgut destacar que des de l’Ajuntament, de la mà de l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) i ASCER, estem treballant per seguir aconseguint noves oportunitats per a aquest sector, en forma de suport econòmic des de Brussel·les. Explorem noves fonts de finançament per a la promoció de la nostra ceràmica . L’Alcalde ha assegurat que des de l’Ajuntament de Castelló treballem perquè tot el treball per la innovació que es realitza del sector ceràmic reverteixi de manera directa a la ciutat, amb la instal·lació d’aquesta ceràmica d’última generació permeti embellir la nostra ciutat i millorar el benestar i la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes .

El primer edil ha posat èmfasi que “gran part del futur de la indústria ceràmica, com podrem veure en CEVISAMA, se centra en l’aplicació de la seva aposta per l’I + D + I, en forma de nous productes. I en això, Castelló és líder mundial . El futur de la nostra ceràmica depèn, a més de la gran qualitat del nostre producte, a explorar nous materials i tècniques per a la construcció i edificació. Una construcció que ha de ser intel·ligent i sostenible, tal com demanen els usuaris avui dia “. Alfonso Bataller ha destacat que “l’Ajuntament de Castelló està donant suport, des de fa anys, la innovació ceràmica i la investigació que permeti comercialitzar nous productes, fomentant l’emprenedoria, la creació d’empreses i la generació de nous llocs de treball en la indústria“. CEVISAMA és una fira on es va a vendre el nostre producte. I des de l’Ajuntament de Castelló estem al costat dels que aporten el valor afegit de la tecnologia i la sostenibilitat a aquesta ceràmica de la nostra terra que, un cop més, demostra la seva versatilitat i la seva capacitat de reinvenció per buscar nous camins .

La Unió Europea té importants programes que premien la innovació i les noves experiències en matèria de sostenibilitat. Un dels més interessants per a la indústria ceràmica castellonenca és el projecte BTA, que explota noves tecnologies sostenibles en el camp de l’edificació. Una iniciativa en què participa també l’Ajuntament de Castelló, l’ITC, i que està coordinada per l’Institut Valencià de l’Edificació. Aquest projecte compta amb el suport econòmic de l’Institut Europeu de la Tecnologia , ha explicat Bataller. L’alcalde de Castelló ha subratllat que “el finançament per a aquest any d’aquest projecte arriba fins als 250.000 euros i com a seu a la nostra ciutat el Centre d’Innovació i Eficiència Energètica (CIESCS) de la Ciutat del Transport, on ja s’han posat en marxa experiències com un nou revestiment intel·ligent que permet monitoritzar el grau d’eficiència energètica .

La ceràmica un paper protagonista dins de l’edifici CIESCS, gràcies a l’aplicació d’aquestes tècniques i experiències dels projectes d’investigació en matèries d’energies renovables, eficiència energètica i actuacions relacionades amb el canvi climàtic“, ha dit.


Moliner: La ceràmica castellonenca és el projecte de tota una província que aposta i creu en les possibilitats d’aquest sector


Per la seva banda, el president de la Diputació Provincial també ha volgut donar suport amb la seva presència la ceràmica castellonenca: Amb la nostra presència a Cevisama volem que el sector s’adoni que la ceràmica castellonenca és un projecte dels empresaris, però també dels treballadors, de les famílies, dels pobles, de les institucions, de tota una terra, de tota una província que creu en les possibilitats d’aquest sector, que aposta per aquest sector i que està convençut que en un espai com és Cevisama ha tenir la màxima presència institucional . Amb aquestes paraules s’ha referit el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, a la participació provincial en el Saló Internacional de la Ceràmica Cevisama 2015 a través de l’estand provincial que alberga les iniciatives de la institució i dels quatre municipis del clúster ceràmic per potenciar aquest sector.

El president ha explicat que “el paper de la Diputació aquí no és protagonista de res, sinó que ofereix un espai en aquest estand perquè els municipis puguin presentar al sector les seves iniciatives per seguir potenciant en els nostres municipis. Així que hem volgut, com sempre, agrupar en aquest espai central a tots els municipis de la ceràmica de la província de Castelló, que és tant com dir agrupar els municipis de la ceràmica a nivell nacional .