Alfonso Bataller impulsa les primeres rutes del pla d’accesibilitat

519
Alfonso Bataller (Alcalde de Castelló) ha realitzat aquest matí, al costat de diferents col·lectius de persones amb discapacitat, una visita tècnica al Grau per comprovar ‘in situ’ el grau d’accessibilitat de diferents punts de la ciutat, dins del nou Pla d’Accessibilitat que ha dissenyat l’Ajuntament. En aquesta visita també ha estat present la Vicealcaldessa i tinenta d’alcalde del Grau, Marta Gallén, així com diversos tècnics municipals.

El primer edil ha assenyalat que “després de diferents reunions mantingudes en els últims mesos amb col·lectius com COCEMFE, ONCE, l’associació de persones sordes ASPESOCAS o el ‘Maset de Frater’, s’ha decidit posar en marxa, dins d’aquest Pla d’Accessibilitat , diferents itineraris o rutes accessibles. Perquè per a l’Ajuntament de Castelló aconseguir una ciutat accessible és una prioritat “, ha recordat Bataller.

Així, l’alcalde ha anunciat que “els primers trams que es posaran en marxa són el que hem visitat avui, que connecta el nucli urbà del Grau amb la zona del Planetari i, dins de l’eix oest-est, el tram entre la Estació Intermodal i el centre de la ciutat de Castelló. El nou Pla recull més d’una vintena d’itineraris previstos en tot el terme municipal “.

El primer edil ha posat èmfasi que “la visita d’aquest matí serveix per anar coneixent sobre el terreny les necessitats de cada vial a l’hora d’adaptar a les necessitats d’accessibilitat que pregona el nou Pla. D’aquesta manera s’estudien els encreuaments semafòrics, rebaixos i rampes, avisadors acústics, mobiliari urbà o l’eliminació de les barreres arquitectòniques que troben les persones amb mobilitat reduïda o alguna discapacitat sensorial en moure per aquestes rutes “.

Per a això, “l’Ajuntament de Castelló disposarà de 100.000 euros per començar el desenvolupament d’aquests dos primers itineraris, que s’aniran completant al llarg d’aquest any, amb la supervisió municipal i dels diferents col·lectius”, ha comentat Bataller.

“L’objectiu no és altre que el de construir una ciutat pensada per a tots i per tots, aconseguir una ciutat més accessible i adaptada a les necessitats de tots els nostres veïns i veïnes. Volem, de la mà dels col·lectius de persones discapacitades de Castelló, aconseguir una ciutat passejable, que no tingui barreres arquitectòniques i que faci possible la mobilitat de qualsevol persona, sigui quin sigui el grau de funcionalitat “, ha insistit.

L’alcalde de Castelló ha explicat que “aquest Pla d’Accessibilitat suposa un gran avanç per a les persones amb mobilitat reduïda a la ciutat, per a les persones invidents o les que tenen discapacitat auditiva. Però també per a la resta de la ciutat, ja que tots podem també patir un accident o una discapacitat temporal que ens faci més dificultós el moure’ns per la ciutat. Per això volem que aquest Pla d’Accessibilitat tingui el major abast geogràfic i social “.

L’Alcalde de Castelló ha recordat que “entre els àmbits que contempla el desenvolupament del Pla estan l’àmbit urbà, l’edificació, el transport i la comunicació. D’aquesta manera podem tenir una visió completa de les necessitats en matèria d’accessibilitat de la nostra ciutat més immediates a resoldre “.

Finalment, Bataller ha assegurat que “gràcies a aquest Pla d’Accessibilitat, la nostra ciutat fa un gran pas cap a la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. De manera molt especial per a les persones amb alguna discapacitat “.