Alfonso Bataller ha estat avui en l’inaguració de les jornades “Renovat”

445

Alfonso Bataller (Alcalde de Castelló) ha destacat avui en la inauguració de les Jornades ‘Renovat’ organitzades pel Col·legi d’Arquitectes i la Fundació de l’Energia F2e que “una ciutat pensada per a tots és una ciutat pensada per a tots”. Així, el primer edil, qui ha estat acompanyat per la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig; el president de la Diputació Provincial, Javier Moliner; el rector d ela UJI, Vicent Climent; el degà del Col·legi d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana, Rafael Durà; i els regidors Miguel Ángel Mulet i Gonzalo Romero, ha recordat la col·laboració entre l’Ajuntament de Castelló i el Col·legi d’Arquitectes de Castelló i ara a través de la Fundació de l’Energia F2e de la qual també forma part, juntament amb el consistori, la UJI i BP.


“Aquesta col·laboració ens ha portat al llarg d’aquests últims tres anys a anar de la mà amb la societat de Castelló en el dibuix de la ciutat del segle XXI, que estem plasmant en el Pla General d’Ordenació Urbana. Des del moment en què em van presentar aquestes jornades, vaig tenir la convicció que tenien molt sentit, que arribaven a més en un moment oportú. Durant molts anys, el sector de la construcció ha estat un motor de creixement de la nostra economia. Amb aquest sector saturat i seriosament afectat per la crisi, la rehabilitació es perfila com una oportunitat d’impuls socioeconòmic amb una clara repercussió en la creació d’ocupació “, ha dit Bataller, qui ha insistit quela rehabilitació és una segona oportunitat per a molts professionals del sector .

Moliner demana al Govern que emprengui la bonificació fiscal universal

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha defensat que “és moment que les administracions fem un pas endavant, sobretot el Govern Central, i emprendre la bonificació fiscal universal per a la reforma de l’habitatge. Una mesura que afavoriria al sector professional i de la construcció, reactivant l’economia amb nous llocs de treball i revertint en els fons de l’Estat a través dels impostos .

Les administracions hem de de fer una aposta valenta per no deixar passar l’oportunitat que se’ns presenta al despertar del sector de la rehabilitació, ja que a dia d’avui és el motor econòmic de la construcció i la meitat dels habitatges de la nostra província , unes 215.000, tenen més de 50 anys , ha afegit el president provincial.


Sinergies entre el sector de la rehabilitació i la rajola

Hauríem de parlar tant d’edificis com de rehabilitació del medi urbà actual donat el potencial que es troba a la urbanització i la regeneració de barris dins de les ciutats. I en això, no podem oblidar que ens trobem en una terra que aglutina més del 90% de la producció ceràmica nacional. Les sinergies entre el sector de la rehabilitació i el sector del taulell són obligades. En aquest sentit, la ciutat de Castelló constitueix avui un aparador, un laboratori urbà, el que anomenem CityLab, d’implantació d’usos urbans de la ceràmica. Parcs infantils, voreres, paviments, places, bancs, mobiliari urbà o façanes són elements ceràmics que trobem a la ciutat conformant una veritable urbs amb pell de ceràmica , ha explicat.

L’estètica, el disseny, la innovació, la comoditat, les prestacions i la versatilitat són algunes de les característiques d’aquest element tan nostre i que també ha de tenir un paper protagonista en la regeneració urbana, ha continuat Bataller, després d’agrair als organitzadors ia els col·laboradors la seva implicació en aquestes jornades. Treballem junts perquè aviat sigui un adjectiu. Per aprofitar tots els instruments al nostre abast i que la rehabilitació urbana faci possible un veritable Castelló Renovat , ha finalitzat l’alcalde.