Alfonso Bataller “El Turisme és un dels principals motors de l’activitat per a la ciutat de Castelló”

600

L’Alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, ha destacat avui que “el turisme és un dels principals motors de l’activitat per a la ciutat de Castelló, un sector que genera riquesa i ocupació a la nostra ciutat, i en el qual estem treballant des de l’Ajuntament de Castelló per a la seva dinamització en benefici de l’economia de tota la ciutat “.

El primer edil ha destacat que “l’augment de pernoctacions als hotels de la nostra ciutat és notable respecte a l’any passat, on es van comptabilitzar fins a 313.000, amb prop d’un 20% més de reserves que el 2013. Esperem que aquest 2015 es confirmi com fins ara com un molt bon any per al sector. Estem segurs que aquesta Setmana Santa confirma l’enlairament turístic de Castelló “.

Alfonso Bataller ha recordat que “aquest augment de visitants està directament relacionat amb l’aposta municipal per millorar i diversificar l’oferta turística de la ciutat”.

“Fa tan sols uns anys, els atractius de la nostra ciutat es centraven, gairebé en exclusiva, en el turisme familiar de sol i platja. Gràcies al treball que es realitza des del Patronat Municipal de Turisme, en diferents fires nacionals i internacionals, hem obert la ciutat a altres turistes que vénen atrets per la nostra gastronomia, per la nostra completa oferta cultural, per l’organització d’esdeveniments esportius de tots els nivells o el turisme de motor, amb concentracions moteres com les del ‘Big-Twin’ o ‘VespAzahar’, que congreguen també cada any a milers de persones “.

Pel que fa al turisme que acudeix al litoral de la capital, l’alcalde no ha dubtat a ressaltar que “comptem amb unes de les millors platges de tot Espanya, tant per la qualitat de les seves aigües i els serveis que ofereixen, com testifiquen les tres banderes blaus al Pinar, Gurugú i Serradal, però també per una extensa oferta complementària d’activitats, per a totes les edats, que fan encara més satisfactòria l’experiència dels que gaudeixen d’elles durant aquests dies “.

“Castelló és també pionera i referència a la Comunitat Valenciana en turisme saludable i actiu amb les seves noves Rutes Cicloturístiques pels paratges més emblemàtics del nostre terme municipal. Fins i tot ens estem consolidant com a destinació d’un dels tipus de turisme amb més creixement, com és el de creuers, on el nostre port acull ja amb regularitat escales de diferents companyies, com avui hem pogut comprovar amb el desembarcament de centenars de turistes al Port de Castelló del creuer nord-americà ‘Prinsendam “, ha apuntat.


Setmana Santa d’interès turístic


L’alcalde de Castelló ha volgut destacar de manera especial que “la declaració de la Setmana Santa de la ciutat de Castelló, per primera vegada, com Festes d’Interès Turístic Provincial, és un altre al·licient més que tenen els milers de visitants que arriben des d’altres poblacions properes o els que aprofiten la seva estada a les nostres platges per conèixer els actes religiosos i culturals de la nostra ciutat aquests dies, com vam poder també comprovar en la multitudinària ‘Processó del Sant Enterrament’ ahir que va omplir els carrers del centre “.

Bataller ha volgut ressaltar que “totes aquestes activitats i ofertes repercuteixen de manera directa en la dinamització econòmica de la ciutat, permeten que els hotels estiguin cada vegada més plens, que augmentin les reserves als restaurants i bars de la ciutat, que el nostre comerç compti amb més clients potencials i augmentin les seves vendes “.


Infraestructures estratègiques


L’alcalde de Castelló ha posat èmfasi finalment que “comptar, per fi, amb infraestructures estratègiques com l’Aeroport de Castelló, o l’arribada de l’AVE aquest 2015, servirà també per atreure més turistes a la nostra ciutat en el futur immediat. Un escenari que, des de l’Ajuntament de Castelló, estem preparant ja, de la mà dels principals agents socials i econòmics de la ciutat, per poder aprofitar al màxim tot el potencial d’aquestes infraestructures i que el benefici sigui el màxim possible per a tota la ciutat “.