Alcossebre tanca al bany la platja de les Fonts

512

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha comunicat a primera hora de la vesprada la prohibició per al bany a la platja de Les Fonts d’Alcossebre, després de la comunicació emesa per la Direcció general de l’Aigua de la Generalitat Valenciana ordenant el tancament de la zona de bany per contaminació de curta durada, en identificar nivells elevats de paràmetres biològics en les aigües. Les restes, d’origen desconegut, s’han identificat en la font d’aigua dolça existent a la platja. Les mostres de les aigües analitzades es van prendre el passat 4 de juliol i superen els límits establerts per a ser aptes per al bany. Avui s’han obtingut noves mostres per part del Servei de Planificació de Recursos Hidràulics i Qualitat de les Aigües i demà divendres es coneixeran els resultats.

Per part de l’Ajuntament, s’ha procedit a ordenar immediatament el tancament al bany, hissant la bandera vermella i comunicant la prohibició a través de cartells informatius instal•lats a la platja, a les xarxes socials de caràcter municipal i aplicació informativa Bandomóvil. Per part de la Regidoria de Turisme, s’ha informat als establiments hostalers localitzats a la platja de Les Fonts.

També s’ha comprovat que els abocaments no corresponen a la xarxa de sanejament municipal i s’han encarregat noves anàlisis per confirmar el correcte funcionament dels sistemes d’evacuació i depuració d’aigües. El regidor d’Urbanisme, José Colom, ha explicat que “hem contactat amb l’empresa encarregada del manteniment de la depuradora i ens han confirmat que no ha existit cap abocament. Tot apunta que, en tractar-se d’un manantial subterrani, que desemboca a la platja de les Fonts, pot haver-se contaminat puntualment en algun punt al llarg del seu recorregut. Esperem que en les properes analítiques els nivells hagen descendit i que la contaminació haja estat un fet puntual”.

La platja tornarà a obrir-se al bany quan els resultats analítics mostren valors acords amb una qualitat d’aigua apta per al bany.