Alcaraz “El portal GVA Oberta es una eficaç ferramenta en la lluita contra la corrupció”

103
El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha destacat que el portal GVA Oberta “és una eficaç i potent eina en la lluita contra la corrupció i la prevenció de les males pràctiques”.

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, en col·laboració amb la Delegació de Govern i les forces i cossos de seguretat de l’Estat, ha iniciat a Alacant unes jornades formatives sobre l’ús del portal GVA Oberta adreçades a aquests col·lectius. La jornada ha estat impartida per la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas.

Com a novetat en matèria de contractes, el conseller ha anunciat que el portal GVA Oberta “permet obtenir informació dels contractes públics i les seves modificacions de manera més accessible i útil (per exemple, per import, empresa, anualitat, etc.), a més de oferir la possibilitat de descàrrega en el format de full de càlcul “.

El conseller ha qualificat aquestes jornades pilot d ‘ “experiència pionera”, atès que és la primera vegada que es realitza a tot Espanya “, iniciativa que” esperem pugui desenvolupar-se en altres autonomies, atès que pot ser molt útil per prevenir comportaments que poguessin arribar a convertir-se en delicte “.

Aquest taller es repetirà demà a a la caserna de la Guàrdia Civil de Benimaclet a València i el proper dia 9 de novembre a la Comissaria Provincial de Castelló amb l’objectiu d’aportar aquesta eina a la prevenció de les males pràctiques i lluita contra la corrupció.

A l’taller impartit aquest dilluns a Alacant han assistit integrants de grups de policia judicial que es dediquen a la investigació de delictes tecnològics, contra la propietat en general (furts, atracaments, blanqueig de capitals, etc.); membres de la Unitat de Drogues i Crim Organitzat (UDICO); així com, integrants de grups d’Estrangeria, dedicats a la desarticulació de xarxes d’immigració il·legal i falsificació de documents (UCRIF).

Pel que fa a la Guàrdia Civil, ha participat membres de la Policia Judicial, equips de delicte contra el patrimoni, d’investigació de delictes tecnològics i contra el crim organitzat.