Alcalá-Alcossebre avança en les obres d’adequació en el voltant de la Bassa Llona

145

L’espai de la Bassa Llona d’Alcalà de Xivert es convertirà, quan finalitzin les obres d’adequació a càrrec de l’Ajuntament, és una zona pensada per al gaudi de la naturalesa per a veïns i visitants. Ja són visibles les noves dotacions que consisteixen en una nova zona d’esbarjo, amb un carril de vianants que circumda part de la bassa. També s’ha netejat i desbrossat la zona. El mobiliari instal·lat està totalment integrat en el paisatge i es preveu la instal·lació de papereres, per tal d’aconseguir un bon ús de la zona. En total, la inversió compta amb un cost de 70.000 euros, dels quals la Diputació de Castelló aporta 50.000 euros i la resta, 20.000 euros, van a càrrec de l’Ajuntament. L’obra la realitza una empresa local, dins la línia seguida pel consistori de fomentar l’activitat de les empreses del municipi. S’espera que estigui a punt en unes setmanes.

De forma paral·lela a l’adequació de la zona també s’està procedint a la millora de l’asfaltat i nova il·luminació del camí de la Bassa Llona. Per tal d’incrementar la seguretat viària, s’ha ampliat el vial.

“Totes aquestes actuacions han contribuït a fer més accessible i aprofitable aquest espai natural que sempre ha estat emblemàtic per als veïns d’Alcalà”, ha assenyalat l’alcalde Francisco Joan que ha insistit que “contribuir al respecte mediambiental, al mateix temps que posem en valor el nostre entorn natural és un dels objectius que ens vam marcar, des de l’Ajuntament “.