Alcalà-Alcossebre anuncia noves accions integrals contra la violencia de genere

148

La Regidoria de la Dona d’Alcalà-Alcossebre s’ha plantejat noves iniciatives encaminades a seguir amb la lluita contra la violència de gènere de cara al proper 2017, que se sumen a les que ja s’estan realitzant d’atenció a les víctimes i de diferents programes de prevenció. Les noves accions es centren en l’adhesió del municipi a la xarxa Isonomia de l’UJI, que permetrà participar en iniciatives com cursos i congressos enfocats a la formació d’una societat més igualitària; la implantació d’un agent d’igualtat en l’Ajuntament i seguir amb les diferents actuacions que es realitzen des del SEAFI. Dins d’aquestes accions, es compta amb l’atenció individualitzada a les víctimes -que inclou la intervenció terapèutica, coordinació amb Serveis Socials, enviament d’informes al jutjat o acompanyament a la víctima a l’hora de posar la denúncia-.

Pel que fa a intervencions grupals, es treballa amb grups d’adolescents, amb periodicitat quinzenal, a fi d’afavorir les relacions igualitàries i que prenguin una consciència crítica davant qualsevol forma de discriminació i violència. En aquest sentit, la regidora de la Dona, Alejandra Roca, ha assenyalat que “ens interessa molt seguir treballant amb els més joves ja que, per part del SEAFI, s’ha detectat un increment de les relacions desiguals a edats molt primerenques i que dones adolescents i joves estan immerses en relacions de parella asimètriques, per la qual cosa conscienciar sobre això és fonamental per evitar que siguin víctimes de futures agressions “.

A més, està previst que el personal del SEAFI es segueixi formant en programes específics. Aquest any ja han participat en iniciatives formatives de temàtiques com la “Intervenció psicològica especialitzada en serveis d’urgència” o “Materials i recursos per a la creació de tallers d’adolescents”.

L’Alcalde Francisco Juan ha incidit que “tota acció encaminada per atendre les víctimes suma i possibilita que els donem eines perquè no tornin a passar el mateix. D’altra banda, és fonamental prevenir i incidir, des d’edats primerenques, perquè no es repeteixin patrons de conducta i actituds violentes que, per desgràcia, segueixen estant presents en la nostra societat “. Joan ha destacat “el gran treball que es desenvolupa des del SEAFI d’Alcalà, amb un tasca callada i que no es publicita però que està ajudant a moltes persones de la localitat”.

En matèria de seguretat, destaca la signatura del protocol VIOGEN contra la violència de gènere, entre l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre i el govern central el passat mes de maig que estableix mecanismes per coordinar de forma efectiva a les forces de seguretat en la lluita contra la violència de gènere. A més, de contemplar diferents mesures de protecció, el protocol VIOGEN estableix que tant la Guàrdia Civil com la Policia Local realitzaran mesures de protecció de manera coordinada des del moment en què es detecti risc per a la víctima, després de la denúncia o actuació d’ofici. El protocol incideix que agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil han d’estar totalment coordinats i en comunicació directa i recíproca per aconseguir la màxima efectivitat en la lluita contra la violència de gènere.