Aerocas ha impulsat l’elaboració d’un estudi sobre les potencialitats de l’aeroport de Castelló,

818
La societat pública Aerocas ha impulsat l’elaboració d’un estudi sobre les potencialitats de l’aeroport de Castelló, que constituirà la primera fase del pla estratègic de la infraestructura.

L’objectiu de l’estudi -adjudicado a la consultora GfK per import de 24.800 euros- és analitzar les possibilitats de desenvolupament de l’aeroport de Castelló a través d’entrevistes a experts de reconegut prestigi nacional i internacional en els camps de la gestió aeroportuària, el negoci aeri i les indústries afins. La investigació se centrarà en cinc àmbits: companyies aèries, empreses de logística, aeroports, empreses d’oci i activitats lúdiques relacionades amb el món aeri, i especialistes en turisme i transport.

Aquest estudi preliminar aportarà l’opinió de 30 experts sobre les línies d’actuació prioritàries per aconseguir, en el menor termini possible, el ple desenvolupament de les infraestructures i serveis associats a l’aeroport de Castelló. El termini d’execució del treball és de dos mesos des de la formalització del contracte.

El director general d’Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha explicat que aquest informe “formarà part del futur pla estratègic de l’aeroport de Castelló, un document fonamental perquè marcarà el full de ruta de la instal·lació en definir elements clau com l’enfocament comercial, els potencials clients o el desenvolupament de la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC) “. L’objectiu d’Aerocas, ha afegit Bernat, “és reforçar l’acció de l’operador privat Edeis per aconseguir la sostenibilitat econòmica de l’aeroport a mitjà i llarg termini”.

El director d’Aerocas ha assenyalat que aquesta primera fase del pla estratègic “permetrà esbrinar, a través de la consulta a experts, quines són les possibilitats de desenvolupament de l’aeroport de Castelló des d’un punt de vista ampli. Es tracta d’eixamplar el punt de mira i analitzar totes les opcions que presenta la infraestructura perquè es consolidi com un potent eina al servei de l’economia i la societat de Castelló “.