9 alumnes de la Fundació Síndrome de Down de Castelló completen la seva formació a través de pràctiques formatives

494

Un total de nou alumnes i alumnes del Programa de Formació Qualificada Bàsica de la Fundació Síndrome de Down de Castelló, han realitzat un període de pràctiques professionals en diferents entitats i empreses de la província de Castelló.

En aquestes pràctiques, els alumnes i les alumnes han pogut posar en pràctica els coneixements i habilitats adquirits al llarg dels mesos de formació teòrica que han rebut durant el curs escolar.

L’especialitat d’aquest programa és la d’Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals, per la qual cosa l’alumnat han adquirit els coneixements necessaris per exercir un adequat rol professional en llocs de treball relacionats amb la gestió i administració.

Ajudants d’administració, ordenances, personal de consergeries, taquillers / es, atenció al client … són alguns d’aquests llocs que podran ocupar després de la finalització de la seva formació.

En aquestes pràctiques, al llarg de les 150 hores durada, han comptat amb el suport del personal del departament de Formació i Ocupació de la Fundació, que han supervisat l’adequada integració a l’empresa.

Les pràctiques es realitzant a la Universitat Jaume I, Ajuntament de Castelló, Llibreria Argot, Hotel Civis, Hotel Luz, Col·legi Puertolas Pardo de l’Alcora, Col·legi Mare de Déu del Carme d’Onda, Universitat Jaume I, Hospital Provincial i Col·legi La Salle de Benicarló.

Amb aquestes pràctiques s’ha demostrat que joves amb Síndrome de Down i / o discapacitat intel·lectual, poden exercir de forma correcta el seu rol professional amb la formació adequada i els suports necessaris.

D’aquesta manera, des de la Fundació Síndrome de Down, s’anima a les empreses i institucions de la província a que ofereixin una oportunitat laboral a persones amb síndrome de Down i / o discapacitat intel·lectual sobradament preparats.