50 profesionals del mon de la musica analitzaran el moment actual del sector a la fira TroVAM!

123

Mig centenar de professionals i persones relacionades amb el sector musical prendran part en les xerrades de la Fira Valenciana de la Música trovam! -Pro Weekend, entre el 10 i el 13 de novembre a l’Auditori de Castelló. La seva participació en taules rodones, xerrades i presentacions permetrà establir un ampli punt de vista sobre el moment actual de la música, així com albirar les expectatives de futur.

Entre els convidats hi ha noms tan qualificats dins el món de la cultura com els periodistes Eduardo Guillot, Marta Moreira, Xavier Aliaga, Amàlia Garrigós, Corina Preciado o Carlos Pérez de Ziriza; responsables de departaments culturals públics com Verònica Ruiz (Ajuntament Castelló), Abel Guarinos (Generalitat), Albert Bardolet (Generalitat de Catalunya), José Antonio Portillo (Ajuntament de Benicàssim), Paloma Medina (Sound Diplomacy), Jordi Gratacòs (Barcelona Music Export) o activistes com Simona Levi (Conserves – X.net).

Les taules rodones estaran obertes al públic interessat i en aquestes es tractaran temes com les noves polítiques musicals valencianes, la presentació dels primers resultats de l’Estudi de la Música Valenciana, el foment de la visibilitat de les dones dins de la indústria musical, les ‘ Music cities ‘i el valor de la música en el desenvolupament dels territoris, els camins de la internacionalització, els circuits estatals, els drets d’autor, associacionisme, el dret a actuar, l’activitat en el món musical “per amor a l’art” i la música dins de la literatura.

A més, hi haurà presentacions sobre màrqueting musical, els mecanismes de circuits com ‘Girando Por Salas’ (GPS), es donaran a conèixer les primeres novetats de les properes edicions de festivals com Benicàssim Blues i Feslloch, el cicle Circuit Musical de Castelló i Taller 360º en la producció musical.

Totes les xerrades tindran lloc a la sala de premsa de l’Auditori de Castelló i s’integren dins d’una programació que inclou més de 60 actuacions musicals en directe. També es fixaran llocs de trobada entre els diferents sectors del món cultural, buscant l’intercanvi d’experiències i projectes dins d’una fira que en aquest 2016 uneix esforços i infraestructures dels dos esdeveniments existents a la ciutat: trovam! i Pro Weekend. No faltarà la Zona Market, on es podrà adquirir material dels grups i solistes inscrits.

El preu d’entrada per al públic en cadascuna de les quatre jornades és de 2 euros, amb la possibilitat d’adquirir un bo per a tot el trovam! -Pro Weekend per 5 euros. L’única excepció dins de l’Auditori correspon al concert inaugural del dijous 10 (20.30 h), a càrrec de Manel i de Júlia, amb preu de 12 euros.

La part corresponent a la fira trovam! es desenvoluparà en diferents escenaris de la ciutat, a més del propi Auditori, com el teatre del Raval i el teatre Principal. En els espais públics a l’aire lliure de la plaça Major i la plaça de Santa Clara seran gratuïts.

Un acte molt especial es reserva per al diumenge 13 de novembre (19.30 h), ja que a la sala de Cambra de l’Auditori es lliuraran els Premis Ovidi 2016, que des de fa onze anys concedeix el Col·lectiu Ovidi Montllor (COM), una associació de músics creada per donar visibilitat a la música cantada en valencià. Serà la primera vegada en la seva història que es celebri l’acte fora de la ciutat de València.

L’edició 2016 del trovam! -Pro Weekend està coorganitzada per la Valencian Music Association, l’Institut Valencià de Cultura (Generalitat Valenciana), l’Ajuntament de Castelló i el festival Pro Weekend. Compta amb la col·laboració de la Universitat Jaume I, les Diputacions de Castelló i de València i organismes com l’Agència Valenciana de Turisme i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. També participen associacions professionals del sector musical valencià (Editors Musicals Valencians Associats – EMVA, Associació de promotors MusicaProCV, Associació Valenciana de Sales EN VIU!), Del Col·lectiu Ovidi Montllor (COM) i la Fira Mediterrània de Manresa, entre d’altres.