50 associacions de la Comunitat Valenciana rebran ajudes de Bankia per a projectes d’exclusió social

504

Bankia i la Fundació Bancaixa han resolt la quinzena edició de la seva convocatòria conjunta ‘Coopera ONG’ amb la concessió d’ajudes a 50 associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana. Aquests ajuts, que compten amb una dotació total de 400.000 euros, permetran donar suport projectes tant d’exclusió social com de cooperació al desenvolupament. La dotació d’aquest programa procedeix de l’aportació directa de Bankia, així com de la recaptació aconseguida via la seva Targeta ONG, associada a Fundació Bancaixa.

En l’àmbit de l’exclusió social a la Comunitat Valenciana, la convocatòria ha donat suport 36 projectes amb un import total de 287.500 euros. Aquests programes se centren en accions d’atenció, assessorament i suport, rehabilitació i reinserció social, assistència bàsica en alimentació i habitatge, així com capacitació i orientació sociolaboral.

Les iniciatives en el camp de la cooperació al desenvolupament han comptat amb ajudes per valor de 112.500 euros, que han permès donar suport 14 projectes. Aquestes iniciatives es destinen al suport a l’atenció primària en salut, a infraestructures socials bàsiques i al suport a l’educació formal i no formal en països com l’Índia, Bolívia, Israel, Guatemala, Hondures, Haití, Líban i Costa d’Ivori.

A la convocatòria han concorregut associacions sense ànim de lucre de tota la Comunitat Valenciana. A la província de València s’han donat suport 36 projectes, mentre que a Alacant han estat vuit les iniciatives recolzades, ia la província de Castelló reben ajudes sis associacions.

Aquest programa està destinat a donar suport a iniciatives d’associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana que, en el camp de l’exclusió social i la cooperació internacional al desenvolupament, incorporen la participació dels ciutadans i treballen en l’eradicació de la pobresa i la marginació social.

La convocatòria es centra en els col·lectius que es troben en situació d’extrema vulnerabilitat en la Comunitat Valenciana com són aturats de llarga durada, famílies sense recursos, a més d’infància, persones sense llar, immigrants, persones amb addiccions i població reclusa i exreclusa, a més de població en països en vies de desenvolupament.