38 efectius del servei maritim de la guardia civil vigilen la costa de Castelló

480

El delegat del Govern de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, i el general de la VI Zona de la Guàrdia Civil, Fernando Santafé, han visitat avui el Servei Marítim de la Guàrdia Civil que ha realitzat 20 actuacions d’auxili en el que va de any a la Comunitat Valenciana, mentre que en tot l’any 2016 van ser 19 els serveis que es van prestar.

A la Comunitat Valenciana es disposa de Serveis Marítims Provincials amb seu a les ciutats de València, Castelló i Alacant. Així doncs, es compta amb un total de 140 efectius, desglossats per províncies de la següent manera: València amb 51 efectius, Castelló amb 38 efectius i Alacant amb 51 efectius.

Moragues ha volgut destacar que “la presència de les patrulleres de la Guàrdia Civil és fonamental per donar una resposta immediata en cas que alguna embarcació tingui alguna avaria o la seva tripulació es trobi en problemes”.

El delegat del Govern ha assenyalat l’increment dels serveis a desenvolupar per la Guàrdia Civil durant l’època estival, ja que han de vigilar i garantir la seguretat tant en els espectacles pirotècnics que es realitzen a la platja, com en els esdeveniments nàutics i esportius que se celebrin al mar.

A més, des del passat 1 de juliol està activada la segona fase de la Campanya de control i inspeccions d’embarcacions esportives i d’esbarjo. Durant aquesta fase s’estan duent a terme serveis de comprovació dels certificats, assegurances i altres, en adequació a la normativa en vigor.