1572 persones varen visitar l’any passat, el poblat iber del Puig de la Nao

817
Un total de 1.572 persones van visitar l’any 2014 el poblat iber del Puig de la Nau, una de les joies del patrimoni històric benicarlando. Aquesta xifra, que triplica la de l’any anterior, suposa la consolidació del poblat com un dels principals atractius turístics de Benicarló.

El poblat iber del Puig de la Nau va rebre l’any passat 1.572 visites, una xifra que triplica la de l’any 2013 i que demostra que el poblat, una de les joies del patrimoni històric benicarlando, representa un dels majors atractius turístics de la ciutat.

Gairebé el 80% dels visitants (1.360 persones) van visitar el poblat en grups organitzats (33 en total), mentre que 212 persones ho van fer en els horaris habituals destinats a les visites. D’altra banda, en les tres jornades de portes obertes, 185 persones van visitar el poblat.

En total, durant l’any 2014, el poblat es va obrir al públic 46 dies, amb una mitjana de 34 persones per cada dia de visita.


Més visites dramatitzades per al 2015

Una de les activitats promocionals que més èxit van tenir l’any passat van ser les visites dramatitzades que realitza l’Associació Cultural Pere de Thous. Per això, la Regidoria de Cultura, amb l’objectiu de continuar promocionant el poblat com a jaciment únic i més representatiu de la província de Castelló, oferirà aquest any també l’oportunitat de gaudir de més visites dramatitzades.

Aquestes visites, que s’organitzen des de fa cinc anys, tenen una gran acollida, no només entre els ciutadans de Benicarló sinó també entre la gent de les comarques veïnes. De fet, l’any passat es va detectar un important nombre d’assistents (més de la meitat) procedents de tota la província de Castelló i també de Tarragona, que van acudir al poblat per gaudir de les recreacions històriques.

Aquest any, els escolars de Benicarló ja ha començat a gaudir d’aquestes visites teatralitzades i aquest mes de febrer han pujat al poblat els primers grups, als quals la Regidoria de Cultura facilita el transport perquè l’activitat no tingui cap cost econòmic per als alumnes.

Les recreacions es realitzaran també pel centre històric de Benicarló, una iniciativa que va començar amb motiu de l’exposició de La Llum de les Imatges i que, donada la gran acollida que van tenir, es continuarà duent a terme aquest any, des del mes d’abril fins al setembre.